Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČD Cargo prohrálo arbitráž kvůli skladu v Lovosicích

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Firma ČD Cargo, dceřiná společnost Českých drah, prohrála arbitráž kvůli skladu v Lovosicích. Ten je každý rok ve ztrátě několika desítek milionů korun.

ČD Cargo chtělo žalobou vypovědět nebo změnit smlouvu na pronájem s developerem Hyparkos. Soud ale rozhodl, že kontrakt platí v současné podobě. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Vedení státního dopravce v roce 2008 uzavřelo podle posudku nevýhodnou smlouvu, a to i ve srovnání s cenami před krizí. ČD Cargo kvůli tomu v květnu podalo trestní oznámení.

Sklad nepokryje ani vlastní náklady, například loňská ztráta činila zhruba 55 milionů korun, v roce 2013 to bylo 66,5 milionu korun.

"Arbitrážní soud rozhodl, že smlouva mezi společnostmi ČD Cargo a Hyparkos je platná a nájemní vztah tak nadále pokračuje, a to až do roku 2025. Z této skutečnosti plyne, že s pronajímatelem budeme dále jednat o našich podmínkách," řekl serveru šéf ČD Cargo Ivan Bednárik.

Témata:  ČD Cargo České Dráhy arbitráž

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy