Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silný vítr zlomil vánoční strom v Žatci, při pádu poškodil zaparkované auto

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: EuroZprávy.cz

Žatec - Město Žatec kvůli silnému větru, který dnes zasáhl Česko, přišlo o vánoční strom. Při pádu poškodil zaparkované auto a lampu veřejného osvětlení. Strom nechala radnice rozřezat, na místě zůstal jen betlém a zvonička přání.

"Špička spadla na osobní auto, které bylo zaparkované vedle, má rozbité přední sklo a promáčklou střechu. Majitel s tím autem odjel, takže předpokládáme, že to půjde opravit," řekla starostka Zdeňka Hamousová (ANO).

Kmen se ulomil hned u země v místě kotvení. "My jsme si mysleli, že ho zkrátíme a zasadíme, ale on byl pár metrů nad tím zlomený ještě jednou," dodala Hamousová.

Strom by se měl ale na místo ještě v následujícím týdnu vrátit. "Máme krásně ozdobené a osvětlené náměstí a bylo by škoda, kdyby tam strom chyběl. Budeme snažit nají nový vhodný strom," dodala starostka.

Před silným větrem varovali i meteorologové. Podle Radka Tomšů z Českého hydrometeorologického ústavu Ústí nad Labem dosahoval i v níže položených oblastech Ústeckého kraje vítr v nárazech až 90 kilometrů v hodině. "V Žatci stanice tolik neukazovala, je ale umístěná v dolíku," řekl ČTK.

Témata:  Vánoční strom vichřice

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.