Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza školy na Třebešíně skončila smírem

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Exředitel Střední průmyslové školy Na Třebešíně František Bártl se dohodl na smíru se školou a s pražským magistrátem, na které podal žalobu kvůli svému odvolání z funkce.

Bártl byl magistrátem odvolán kvůli šikaně jedné z učitelek, které se zřejmě dopustili tři tehdejší studenti, v žalobě se domáhal zneplatnění odvolání. V případu šikany rozhodl soud minulý týden, kvůli nízkému věku chlapců však rozhodnutí nezveřejnil.

Soud navržený smír schválil. "Soud má vždy vést účastníky ke smírnému řešení a až pak rozhodovat ve věci," řekla soudkyně Jana Hustedová.

V návrhu smíru je uvedeno, že "výkon funkce žalobce jako ředitele SPŠ Na Třebešíně skončil dohodou k 26. únoru 2016". Bártlův pracovní poměr tedy podle rozhodnutí neskončil odvoláním, ale vzájemnou domluvou. Důvod bude změněn v Bártlově zápočtovém listu.

Pražští radní odvolali Bártla z pozice ředitele v únoru, obvodní soud se jeho žalobou zabývá od listopadu. Bártl nesouhlasil s tím, že v případě údajné šikany učitelky, která později bez cizího zavinění zemřela, nějak pochybil. Podle závěrů České školní inspekce ale o šikaně věděl už od loňského října, řešit ji začal až letos v lednu. Bártl už dříve uvedl, že odpovědnost za šikanu necítí.

Témata:  šikana soudy školství

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy