Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražedkyni z Tecsa hrozí doživotí. Byla obviněna z vraždy a pokusu o vraždu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Žena, která v červenci ubodala nakupující v obchodním centru na pražském Smíchově, byla obviněna z vraždy a z pokusu o vraždu. Pokud jí soud prokáže vinu, hrozí jí až doživotní trest.

Státní zástupci  ženu viní i z pokusu o vraždu, který se udál o dva týdny dříve v kavárně na Újezdě. "Obžaloba byla ve středu podána k Městskému soudu v Praze, konkrétně pro dva skutky: první pro vraždu ve stadiu pokusu, druhý pro vraždu dokonanou. Skutek tedy (obžalovaná) spáchala opětovně. Hrozí jí až výjimečný trest," uvedla mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Tehdy třiatřicetiletá útočnice, která byla ten den propuštěna z bohnické léčebny, si na Smíchově svou oběť vybrala zřejmě náhodně. Zbraň si opatřila přímo v obchodě, kde se vražda stala. Žena (54) na místě zemřela.

V Bohnicích se útočnice léčila opakovaně a měla konflikty s ostatními pacienty. Naposledy tam byla kvůli druhému skutku, ze kterého je obžalována. Stal se v kavárně na pražském Újezdu na začátku července, kdy podle policie škrtila ženu na toaletách podniku.

Zasahující hlídka převezla útočnici na psychiatrii v Bohnicích, lékaři ale o útoku informace od policistů nedostali. Pražští policisté už v srpnu přiznali pochybení. Psychiatrickou nemocnici Bohnice prošetřovala kvůli incidentu expertní komise. Na konci srpna oznámila, že lékaři nepochybili.

Témata:  vražda v Tescu soudy

Aktuálně se děje

19. května 2024 12:32

Fico už je po atentátu mimo ohrožení života. Stav premiéra je nadále vážný

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.