Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češka zadržená v Kambodži byla zbavena části obvinění, odsedět si ale může až pět let

Drogy
Drogy
Foto: Pixmac

Praha - Češka (26), kterou na konci roku zadržela kambodžská policie, je obviněna kvůli držení omamných látek. Úřady ji ale zprostily obvinění z výroby a distribuce drog. Ženě hrozí až pět let vězení.

Kambodžská policie zadržela Češku koncem prosince spolu s několika dalšími cizinci. Soud následně proti čtyřem zatčeným vznesl obvinění z výroby drog a jejich prodeje. Obviněna byla ještě pátá osoba, která je na útěku.

Kambodžské úřady už ale část obvinění stáhly. "Nebyla tedy prokázána ani výroba, ani distribuce. V současné době dcera čelí obvinění z držení omamných látek," řekl televizi Prima dívčin otec.

Kambodžská policie si už prý ani nemyslí, že by Češka byla součástí gangu, který vyráběl a distribuoval drogy typu extáze. "Její případ je řešen naprosto samostatně. Ona znala údajně ty lidi jenom z nějakého společného posezení v restauraci," tvrdí dívčin otec. České ministerstvo zahraničí o stažení obvinění zatím nemá informace.

Témata:  Češi Kambodža drogy

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:02

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu, hrozí mu doživotí

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu z úkladné vraždy z pomsty na chráněné osobě ve stadiu pokusu. Podle Denníku N mu hrozí 25 let až doživotí. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.