Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chladno a déšť pročistí vzduch od pylu. Vítaný odpočinek pro alergiky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: ielement.cz

Praha - Navzdory citelnému ochlazení i tenhle týden potrápí alergiky a astmatiky pyly. Měnit se ale pomalu bude i jejich složení.

Ti, co jsou alergičtí především na pyly břízy, se mohou zaradovat. I v tomto týdnu bude sice pokračovat sezóna břízy, v nižších polohách ale již bude pozvolna doznívat.

V týdnu se sice příliš neohřejeme a připravit se musíme i na častější deště, ale alergikům se uleví.

"Aktuální koncentrace všech pylových alergenů bude výrazně ovlivněna počasím, které bude v tomto týdnu chladnějšího rázu a také očekáváme relativně hodně srážek, které budou pylová zrna z ovzduší průběžně vymývat," upozornila meteoroložka společnosti Meteopress Dagmar Honsová.

Z dalších pylových alergenů bude poměrně hojný pyl jasanu, habru, a topolu, jejich sezóna v nižších polohách již ale doznívá. Dále se bude objevovat pyl vrby, ořešáku, postupně bude přibývat pylu buku, dubu a platanu.

Témata:  počasí alergie zdraví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy