Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petr Štěpánek poslal Obamovi na cestu z Bílého domu nekorektní básničku

Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – V pátek oficiálně vystřídal Baracka Obamu ve funkci prezidenta Spojených států Donald Trump. Obamovi na cestu mu popřál také český hudebník, glosátor nejen politického dění a předseda Alternativy pro Českou republiku Petr Štěpánek.

Obama se se svou rodinou již vystěhoval z Bílého domu, po inauguraci jeho nástupce zamířil na dovolenou do Kalifornie. „Drazí američtí spoluobčané, byla to největší pocta mého života, že jsme vám mohl sloužit. A neustanu v tom, právě naopak. Po zbytek života zde budu s vámi jako občan,“ slíbil Obama před odchodem ze své funkce občanům.

Štěpánek svou říkanku nazval „Obamovi na rozloučenou“. „Dneska v pravé poledne východního času historie šavlí tne, muslim půjde k ďasu,“ začíná svou rýmovačku hudebník.

„Ten ušatý černoušek, narozený v Keni, vábil všechny komouše, co svět rádi plení,“ připomněl fakt, že se dlouho diskutovalo o volitelnosti Obamy, který se podle některých nenarodil v USA, ale v Africe. 

Ve druhé části připomněl také Jeho slavnou větu, která se stala Obamovým symbolem. „Zfalšovaný rodný list je jen drobná vsuvka, z plastelíny moralist proslul coby mluvka. Skákat na lep je zvykem i u oslů z Osla. Dneska můžem (Yes, we can!) do pekla ho poslat," dodává Štěpánek.

Témata:  Petr Štěpánek Barack Obama

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.