Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stěžují si třeba na hluk dětí na hřišti, říká operátorka policie. Jaké další stížnosti chodí na polici?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Pardubice - Pokuta až dvě stě tisíc korun hrozí od Telekomunikačního úřadu tomu, kdo opakovaně zneužívá tísňovou linku. Přesto hned třetinu takových telefonátů evidují například pardubičtí strážníci.

Opakovaně tam volají třeba lidé, kteří si stěžují na hlučnou hru dětí na hřišti nebo na to, že soused špatně parkuje. "Zase je na žluté čáře auto. Paní jsem prosila, ať odjede, že tam moje rodina potřebuje zaparkovat," stěžovala si například na lince jedna z volajících.

Na žluté čáře se parkovat nesmí, ale zdá se, že někdo je před zákonem rovný a někdo rovnější. A ještě se k tomu strážníkům přizná. Tísňovou linku ovšem zneužila i žena, která má věštecké schopnosti. "Městskou policii potřebujete na co?" ptala se operátorka. "Aby pro mne přijeli, protože já za chvilku spadnu do fontány," vysvětlila žena.

Běžné jsou také stížnosti na hluk na dětském hřišti. Jeden z volajících například tvrdil, že má znalecký posudek na to, že jeho zdraví dětský křik ohrožuje. "Tento oznamovatel volal na tísňovou linku Městské policie během třech týdnů sedmkrát," popsala mluvčí pardubických policistů Lucie Klementová.

Za opakované zneužití tísňové linky přitom hrozí pokuta až dvě stě tisíc korun. Tísňová linka je pro osoby, které jsou v ohrožení života nebo zdraví. Rozhodně neslouží k nahlášení například špatně zaparkovaných vozidel. Strážníci dokonce zaznamenali případ, kdy jim volal zákazník obchodu a žádal je o radu, jak postupovat při neúspěšné reklamací bot.

Témata:  Policie ČR Český telekomunikační úřad

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy