Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejbohatším Čechem je stále Kellner, Babiš je druhý

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle aktuálního žebříčku časopisu Forbec zůstává nejbohatším Čechem majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner. Jeho odhadovaný majetek poprvé přesáhl 12 miliard dolarů a činí 12,2 miliardy dolarů (306 miliard korun).

Druhý je ministr financí a dřívější majitel skupiny Agrofert Andrej Babiš (ANO) se jměním za 85 miliard korun, třetí je většinový majitel realitní skupiny CPI Radovan Vítek s 60 miliardami Kč. Nováčkem mezi dolarovými miliardáři je spolumajitel Energetického a průmyslového holdingu (EPH) Daniel Křetínský.

Nejbohatším člověkem na světě je počtvrté za sebou zakladatel Microsoftu Bill Gates, za posledních 23 let je v čele žebříčku již poosmnácté. Jeho majetek odhadl Forbes na 86 miliard dolarů.

Kellner se na žebříčku propadl z loňského 96. místa na letošní 105. Babiš obsadil 564. pozici a Vítek 867. Českou šestici doplňuje Karel Komárek s majetkem 55 miliard korun na 939. místě, Daniel Křetínský se jměním odhadovaným na 50 miliard korun je na 1030. místě a Pavel Tykač s majetkem za zhruba 33 miliard korun na 1567. pozici.

Témata:  nejbohatší lidé světa Petr Kellner Andrej Babiš

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy