Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud potvrdil platnost smlouvy o prodeji Sazky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brno/Praha - Nejvyšší soud údajně potvrdil platnost smlouvy o prodeji loterijní firmy Sazka z roku 2011. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy insolvenčního zprávce Josefa Cupky, kterou ČTK poskytla jeho mluvčí Lenka Angelika Tichá.

V databázi Nejvyššího soudu však zatím rozhodnutí dohledat nelze. Mluvčí soudu Petr Tomíček dnes ČTK informaci nekomentoval, k čerstvě rozhodnutým případům se ale ani vyjadřovat nemůže.

Konkurz na Sazku byl vyhlášen koncem května 2011. Firmu získaly skupiny PPF a KKCG, které ve výběrovém řízení nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy Kč.

Trojice věřitelů, a to DF Deutsche Forfait, Nova Ljubljanska banka a T-mobile Czech republic, formu prodeje zpochybnila. Městský i Vrchní soud v Praze ale žalobu na určení neplatnosti smlouvy zamítly. Podle Cupkovy tiskové zprávy následovalo dovolání dvou věřitelů, ovšem Nejvyšší soud prý jejich výtky k procesu prodeje odmítl.

"Insolvenční řízení na monopolní loterijní společnost bylo celé unikátní svým rozsahem i charakterem a provázela ho nejen nebývalá mediální pozornost, ale i mnoho tlaků nejrůznějších zájmových skupin. A tlačil nás čas," uvedl v tiskové zprávě Cupka. Všechny kroky prý konzultoval s věřitelským výborem.

Témata:  Nejvyšší soud soudy Sazka

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.