reklama

Štěpánek, bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a člen akční rady Bloku proti islámu, veřejnoprávní televizi ve svém komentáři na sociálních sítích nešetří.

„Jak se dělá v České televizi propaganda? Třeba takhle: Zprávy. Reportáž z akce Bloku proti islámu. Následuje reportáž z akce vítačů, uvedená slovy: 'Naopak proti xenofobii a extremismu na náměstí Republiky...'," poukazuje na nedělní zpravodajství ČT Štěpánek.

„Takže, když tihle jsou proti xenofobii a extremismu, tak ti první jsou nepochybně pro. Není to sice explicitně vysloveno, ale xenofobií a extremismem Česká televize 'nálepkuje', seč může," domnívá se hudebník.

Své k tomu přidala pod jeho příspěvkem na Facebooku také známá proruská aktivistka, velká podporovatelka prezidenta Miloše Zemana a organizátorka kontroverzní akce, které se uskutečnila 17. listopadu 2015 na Albertově, Jelena Vičanová. „A největší sranda je, že ČT vyšle mezi rasisty, xenofoby a extrémisty Richarda Samka," napsala s narážkou na fakt, že je tento reportér romského původu.

„Halík je rakovina a redakce zpravodajství a publicistiky České televize spolek natěračů vlastního národa na hnědo. Všeho do času! Doba, kdy těmhle demagogům a propagandistům vypneme penězovody, se blíží," dodal k tématu Štěpánek.