Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silničáři museli znovu do akce, české silnice zasypal sníh

sníh
sníh
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Olomouc/Karlovy Vary/Hradec Králové - Na severu Olomouckého kraje vyrazili dnes časně ráno silničáři opět do terénu. Zasahovali na Rejvízu i na Červenohorském sedle, kde napadlo přes pět centimetrů sněhu. V Karlovarském kraji dnes od časného rána sněží. Sníh na mnoha místech zůstává na silnicích ležet. I v nejvyšších polohách Královéhradeckého kraje leží na vozovkách vrstva sněhu.

Motoristé dnes musejí se sněhem počítat například při jízdě přes hřeben Orlických hor či v Horní Malé Úpě v Krkonoších. Všechny silnice jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné, řekl ČTK technický náměstek královéhradeckých silničářů Přemysl Noháček.

V Karlovarském kraji dnes od časného rána sněží. Sníh na mnoha místech zůstává na silnicích ležet. Auta, která už řidiči přezuli na letní pneumatiky, tak mohou mít problémy, upozorňují silničáři. Staly se první nehody. Teploty v kraji se pohybují jen lehce nad nulou.

Také policisté varují před špatnou sjízdností silnic. "Na silnici I/6 u Bochova je havárie osobního auta s lehkým zraněním. Zřejmě vlivem povětrnostních podmínek. Auto skončilo mimo komunikaci," uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Na severu Olomouckého kraje vyrazili dnes časně ráno silničáři opět do terénu. Zasahovali na Rejvízu i na Červenohorském sedle, kde napadlo přes pět centimetrů sněhu, řekl ČTK dispečer jesenické správy silnic. Se stroji vyjeli do terénu i jejich kolegové z šumperské strany. Kvůli návratu zimního počasí museli silničáři vrátit techniku do zimního provozu, řada sypačů už byla přestavěna na letní sezonu.

Do terénu silničáři na Jesenicku vyrazili dnes kolem 03:00. Sníh se držel v polohách nad 600 metrů. "Jeli jsme na Červenohorské sedlo, měly tam problém s výjezdem i kamiony. Sypače poté zasahovaly také na Rejvízu. Tam napadlo zhruba do pěti centimetrů mokrého sněhu, na sedle toho bylo více," uvedl dispečer jesenických silničářů.

Zasahovat museli nad ránem na silnicích také jejich kolegové na Šumpersku. "Byli jsme v Jeseníkách na Skřítku, napadlo tam tak do tří centimetrů sněhu. Postihlo to spíše severní část," řekl dnes ČTK dispečer šumperské správy silnic.

Témata:  sníh silnice silničáři

Aktuálně se děje

19. května 2024 18:28

Vyšetřování atentátu na Fica pokračuje. Ministr promluvil o další verzi

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy