Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žalobci chtěj po středeční razii vazbu pro jednu osobu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Žalobci zatím navrhli vazbu pro jednu osobu ze tří obviněných v souvislosti se státními dotacemi z ministerstva školství na sport. Policisté zadrželi celkem deset lidí.

Na webu o tom informovalo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Podle serveru Aktuálně.cz se návrh na vzetí do vazby týká náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové.

"V trestní věci vedené v souvislosti s dotačními programy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti státní podpory sportu bylo zadrženo deset osob, kdy u jedné z těchto osob již byl podán příslušnému soudu návrh na vzetí do vazby," uvedl státní zástupce Ondřej Trčka.

Mezi zadrženými jsou také předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, šéf České unie sportu Miroslav Jansta, pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) a ředitelka odboru sportu na magistrátu Soňa Fáberová. Vyslýchán byl i bývalý šéf odboru sportu MŠMT Zdeněk Bříza.

Ve středu policie zasahovala kromě sídla FAČR na Strahově i na ministerstvu školství v pražské Karmelitské ulici, pražském magistrátu a také na stadionu jabloneckého klubu, který Pelta spoluvlastní. Večer policie rovněž zapečetila tři kanceláře v sídle České unie sportu. Dnes policisté vyslýchají Peltu, pokračovali i ve vyšetřování na magistrátu.

Témata:  státní zástupci vazba soudy

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.