Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komentátor se neudržel na uzdě. Otevřeně a vulgárně promluvil o Češích

Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Petr Štěpánek na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Dění uplynulých dní na sociálních sítích velmi ostře okomentoval hudebník a glosátor Petr Štěpánek. Nejvíce to od něj schytal šéf státní kasy a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a lidé, kteří jej volí.

Štěpánek se velmi stručně pokusil shrnout současné problémy. „Miluju českého voliče! Přes Čapí hnízdo si Babiš přikradl 50 mega, přes jednokorunové dluhopisy dalších 50 mega, prostřednictvím EET zlikvidoval farmářské trhy, vesnické hospody a další stovky malých živnostníků. Svůj hlas se mu chystá odevzdat třetina voličů. Vítejte v zemi debilů!“ nebere si servítky hudebník.

To byl ale teprve začátek. „Jen opravdový debil může po Babišovi papouškovat tu kravinu, že nedaněné jednokorunové dluhopisy vydané státem, které si mohl nakoupit KDOKOLI, jsou to samé, jako jednokorunové dluhopisy, které vydal Babiš coby Agrofert a nakoupil si je JEN A POUZE Babiš coby fyzická osoba. Přičemž ve skutečnosti si touto cestou vyplatil nerozdělenou dividendu, kterou by ale za normálních okolností musel danit. To není pouze daňová optimalizace, to je flagrantní porušení daňových zákonů,“ vysvětluje Štěpánek.

Poslední dění je podle něj takové politické panoptikum. „Zatímco nejfrekventovanější odpovědí místopředsedy vlády a ministra financí je, „já tomu nerozumím,“ kasíruje dotyčný dál a dál svých nezdaněných dluhopisových 250.000,- Kč denně. Zajímavé! Jeho firemní, pardon straničtí, kolegové si zároveň v přímém přenosu vybírají jiného premiéra z řad ČSSD. Inovativní!“ pokračoval.

„A ve studiu Událostí, komentářů to coby odborník na všechno komentuje bývalý předsedy veleúspěšné politické strany jménem ODA. Tradiční! Zbylí vesničtí hospodští mezitím hlásí do systému EET každého prodaného buřta a babky z trhu mrkev a ředkvičky. Estébákova popularita mezi jeho věrnými kobliháři se nemění,“ dodal závěrem na svém profilu.

Témata:  Petr Štěpánek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

4. května 2024 9:17

V Rusku skončí škola, jejíž představitelé kritizovali invazi na Ukrajinu

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy