Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karlovy Vary zahájily lázeňskou sezonu, očekávají větší návštěvnost než loni

Karlovy Vary
Karlovy Vary
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karlovy Vary - Karlovy Vary dnes zahájily 660. lázeňskou sezonu. Největší lázeňské město věří, že bude opět úspěšnější než v předchozích letech.

Lázeňských hostů i turistů totiž přibývá, řekl ČTK primátor města Petr Kulhánek (KOA).

"K této sezoně vzhlížíme jako k sezoně lepší, než byly ty předchozí, zejména co se týká počtu návštěvníků. Počet lázeňských hostů roste, a to jak u tuzemské klientely, stále roste i německý trh a doufám, že to bude podpořeno i novou leteckou linkou do Düsseldorfu. Přivítáme i více izraelských lázeňských hostů v souvislosti s novou linkou do Tel Avivu," uvedl Kulhánek.

Podle něj se začínají vracet i hosté z Ruska a rusky mluvících zemí. Celkově by tak sezona podle primátora měla být úspěšnější.

Karlovy Vary před čtyřmi lety zasáhly dopady krize na Ukrajině, propad hodnoty rublu i dřívější restrikce lázeňské péče ze stran českých zdravotních pojišťoven. Postupně se ale daří počet klientů opět navyšovat.

Ve městě se za rok 2016 ubytovalo celkem 329.081 hostů, meziročně o 5,9 procenta více. Nejvíce bylo Čechů, Němců a Rusů. Přibývá i hostů z Číny nebo Tchaj-wanu.

Témata:  Karlovy Vary lázně

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy