Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zastánci marihuany v Praze pochodují za legalizaci konopí

Marihuana
Marihuana
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Odhadem tisíce lidí dnes zhruba hodinu po poledni vyrazily z pražského Karlova náměstí na pochod za legalizaci konopí.

Demonstrace nazvaná Million Marihuana March se koná v metropoli již podvacáté. Pochod se vydal směrem na ostrov Štvanice, kde bude následovat kuturní program. Akci pořádá občanské sdružení Legalizace.cz.

V čele průvodu jede několik alegorických vozů, na jednom z nich vystupuje dýdžej s kapelou. Někteří lidé nesou transparenty například s nápisem: Konopné rostliny do každé rodiny. Další na sobě mají kostýmy.

Cílem letošní demonstrace je jako každým rokem podle organizátorů upozornit na přetrvávající zákaz marihuany a apelovat na politiky, aby legislativu upravili. Chtějí, aby bylo možné marihuanu legálně pro vlastní potřebu pěstovat a užívat.

V Česku je legální užívání konopí pro léčebné účely, jinak ale marihuana zůstává mimo zákon. Za pěstování nebo přechovávání ve větším než malém množství hrozí postih.

Témata:  marihuana konopí demonstrace

Aktuálně se děje

17. května 2024 18:27

EU uvalila sankce na Voice of Europe, posvítila si i na ruská média

Evropská unie sankcionovala čtyři mediální subjekty, které šíří ruskou propagandu. Kromě agentury RIA Novosti a deníku Izvestija a Rossijskaja Gazeta byly uvaleny sankce také na platformu Voice of Europe, kterou Česko už na konci března umístilo na národní sankční seznam. O sankcích informovala Rada EU. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.