Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Areál Klínovec zahájil letní sezonu, nabízí 24 kilometrů tras pro horská kola

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Boží Dar - Lyžařská sezóna 2016/2017 je v Česku definitivně u konce. Areál Klínovec zahájil dnes letní sezonu otevřením první části Trail Parku. Loni dokončený areál nabízí 24 kilometrů stezek určených pro jízdu na horských kolech. V provozu jsou také všechny sekce trati Azur, která zahrnuje 10 kilometrů tras.

Už dnes dopoledne se lanovkami vyvezly na vrchol Klínovce desítky lidí, z toho velká část byla cyklistů.

Díky Trail Parku největší lyžařský areál v Krušných horách nabízí rekreační využití i mimo zimní období. "V letošní sezoně se mohou návštěvníci těšit na dokončení červené stezky Rubin a otevření úseků černé stezky Baron," řekla ČTK mluvčí areál Hana Hoffmannová. "

Některou ze služeb Trail Parku loni využilo přes 25.000 lidí. Největší zájem je o jednosměrnou jízdu lanovkou Prima, kterou loni využilo přes 11.000 návštěvníků. Obousměrnou jízdenku si koupilo přes 6800 návštěvníků. Loni se také například vypůjčilo přes 3000 koloběžek.

Trail Park nabízí například půjčovnu kol a koloběžek, obchod s vybavením nebo servis kol. K dispozici je také myčka kol a servisní stojany. U dolní stanice Prima Express jsou i sprchy. Občerstvit se návštěvníci mohou u stánku či využít restauraci U Lanovky na vrcholu.

Témata:  cyklostezky výlety Krušné hory - Klínovec

Aktuálně se děje

16. května 2024 10:25

Expert: Ficova ochranka selhala. Kulkám uhýbala, namísto aby premiéra bránila

Bývalý slovenský policejní prezident Štefan Hamran byl jednáním ochranky postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica zaskočen. Uvedl to v rozhovoru pro Dennik N. Pro RTVS uvedl, že na vině je selhání ochranky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.