Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který zastřelil v Chomutově Roma, byl obviněn z vraždy. Hrozí mu až 20 let

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Chomutov - Muž (34), který zastřelil na ulici v Chomutově Roma (37), byl obviněn z vraždy. V případě prokázání viny mu hrozí 12 až 20 let vězení. Incident se stal v sobotu ve 3:00 v Jirkovské ulici.

"Vyšetřovatel dnes zašle na Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Obviněný slyšel z ulice hluk. Z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku.

Pak vyšel před dům a na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

"Přivolaní policisté podezřelého, který na hlídku čekal na místě činu a ke střelbě se doznal, bezprostředně poté zadrželi," dodal Vítek.

Témata:  krimi vražda Chomutov

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy