Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČOI kontrolovala prodej přes sociální sítě, inspektoři odhalili padělky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Toshiba

Praha - Internetový prodej a sociální sítě se stávají frekventovanou obchodní platformou pro nabízení a prodej zboží. Ne vždy je však spotřebiteli doručeno v požadované kvalitě. Na základě podnětů spotřebitelů provedli inspektoři ČOI Středočeského kraje a Hlavního města Prahy kontrolu. Na začátku května prověřili čtyři prodávající a ve třech případech zjistili nezákonný prodej padělků. Inspekce o tom informuje na svém webu.

Padělky zboží Michael Kors zjistila ČOI při kontrole nabídky přes aplikaci LetGo, kdy prodávající byl uveden pod jménem Mája Suchá. Byly objednány tři kusy zboží, celková cena originálních výrobků činila 26.000 Kč. Při následné schůzce za účasti policie bylo zboží zajištěno.

"Kontrolou bylo zjištěno, že prodávající osoba nevlastní žádné živnostenské oprávnění," uvedla mluvčí ČOI Ivana Divišová.

Padělek kabelky Louis Vuitton inspektoři odhalili na internetové stránce www.sbazar.cz/luxurious07 a padělané textilní zboží ochranné známky Adidas na www.cz.flame-fashion.com.

Při čtvrté kontrole zjistili inspektoři porušení zákona o ochraně spotřebitele spočívající v nesprávném značení textilních výrobků nabízených spotřebiteli k prodeji. Prodávající komunikoval přes Facebook a telefon, zboží ale prezentoval také na adrese Opletalova 35, Praha 1. Bez objednání předem se však do showroomu nelze dostat, upozornili inspektoři.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) sociální sítě padělky

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

19. května 2024 19:03

Pellegrini připustil, že na kulatý stůl politických stran nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy