Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední dny Zemana na Hradě? Europoslanec Telička už odpočítává

Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička
Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Český europoslanec za hnutí ANO Pavel Telička pomyslně odpočítává poslední dny prezidenta Miloše Zemana v úřadu prezidenta. Podle jeho slov už mu moc nocí na Hradě nezbývá. Telička je kritikem výkonu funkce prezidenta Zemanem dlouhodobě.

"Neví někdo, zda se jeho hradní blahorodí už vyspinkalo? Těch nocí na Hradě už moc nezbývá. Tak ať každá stojí zato," napsal europoslanec za Babišovo hnutí ANO Pavel Telička na sociální síť Twitter.

Neví někdo, zda se jeho hradní blahorodi uz vyspinkalo? Těch noci na Hrade uz moc nezbývá. Tak at každá stojí zato.

— Pavel Telička (@Telicka) 5. června 2017

Europoslanec nemá s prezidentem Milošem Zemanem ideální vztah už delší dobu. Spory se objevily už v roce 2014, kdy Česko vybíralo kandidáta na českého zástupce do Evropské komise. Jedním z nich byl právě Pavel Telička. Tehdy Zemanovi vadilo, že Teličkova konzultantská společnost pracovala pro firmu miliardáře Zdeňka Bakaly. To později Zeman zdůraznil i v několika dalších rozhovorech.  Telička Zemanovu kritiku považoval za "neuvěřitelnou drzost".

"Je to další z jeho politicky motivovaných útoků, které chápu jako odplatu za to, že soustavně upozorňuji na jeho opakovaná selhání v nejvyšší ústavní funkci,“ sdělil tehdy pro Blesk Telička. 

Telička dlouhodobě kritizuje výkon funkce prezidenta Milošem Zemanem a zastává názor, že hnutí ANO musí mít svého vlastního kandidáta na Hrad. Telička doufá v porážku Zemana ve volbách v roce 2018. Stranický lídr hnutí ANO Andrej Babiš však nejprve možnost, že by ANO mělo svého kandidáta, odmítal.

Minulý týden ale v rozhovoru pro ČTK připustil, že existuje i tato možnost. "Naše hnutí bude řešit kandidaturu prezidenta až po sněmovních volbách a samozřejmě nedá se vyloučit, že někoho postavíme. Ale v této chvíli to skutečně není pro nás důležité,“ řekl Babiš.

Témata:  Pavel Tělička Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

12. června 2024 16:20

Rychlík stihl zastavit před srážkou v Pardubicích. Strojvedoucí si uvědomil omyl

Vyšetřování tragické srážky rychlíku a nákladního vlaku, která se na den přesně před týdnem stala v Pardubicích, pokračuje. Podle zjištění Drážní inspekce si strojvedoucí rychlíku uvědomil, že projel návěst, a zastavil. Personál protijedoucího vlaku ale nebyl nijak varován, takže nemohl včas zabrzdit. Podle posledních informací už není nikdo ze zraněných v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy