Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soukromníci se díky spojenectví s ODS vidí ve Sněmovně

Petr Bajer – předseda Strany soukromníků v pořadu Máte slovo
Petr Bajer – předseda Strany soukromníků v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Díky spojenectví s ODS je velmi reálné, že se Strana soukromníků stane sněmovní stranou, řekl na dnešním pražském sněmu Soukromníků jejich předseda Petr Bajer.

Kritizoval nynější "agrolevicovou" vládu ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL kvůli tomu, že podle něho ztěžuje podnikání, postupně likviduje svobody obyvatel a naopak zvyšuje byrokratický aparát.

Zástupci Soukromníků budou na kandidátkách ODS pro podzimní volby do Sněmovny ve všech krajích. "Je jen na našich příznivcích, aby naše kandidáty do Sněmovny preferenčními hlasy dostali. Je velmi reálné, že se díky spojenectví staneme sněmovní stranou," uvedl Bajer. Do Senátu byl už dřív zvolen za Soukromníky podnikatel Ivo Valenta.

Podzimní volby budou podle Bajera zásadní pro život, podnikání a svobodu obyvatel. Reálně hrozí koalice hnutí ANO a KSČM, míní.

Strana soukromníků odmítá zejména elektronickou evidenci tržeb, kterou nynější vláda prosadila. "Nechceme být špiclováni, nechceme za neschopné úředníky finanční správy dělat jejich práci," uvedl Bajer.

Témata:  ODS Strana soukromníků Petr Bajer

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.