Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otráví Zeman královnu Alžbětu II. nikotinem? Venkovani z Hradu jedou na návštěvu, baví se Jan Kraus

Herec Jan Kraus
Herec Jan Kraus
Foto: Adam Kraus

Praha - Moderátor a bavič Jan Kraus se na začátku své show zaměřil na blížící se návštěvu prezidenta Miloše Zemana a jeho manželky Ivany ve Velké Británii, kde se mají setkat s královnou Alžbětou II. Přidal proto několik rad, jak se správně chovat a jak třeba udělat pukrle.

„Miloš Zeman s chotí navštíví královnu Alžbětu. Já jsem z toho vynervovanej, je to samozřejmě úspěch, i když to není státní návštěva se všemi poctami – tu měl jen Havel a dlouho ji od nás nikdo mít nebude. Ale nevadí, je to úspěch. Ale teď, aby to dopadlo, to sleduje nejen celý svět, ale úzkostlivě i Británie. My tady, pražská kavárna, nemáme problém s tím jet ke královně, se šlechtou se po kavárnách potkáváme pořád,“ žertoval moderátor.

„Ale když jedou venkovani z Hradu, tak jsem nervózní, aby to zvládli. Za prvé je dobré být opravdu dobře oblečený, já bych si koupil nové šaty, paní Zemanová by na to setkání měla mít nový model. Boty – je třeba mít zašněrované obě tkaničky, opravdu precizně, aby i ty kaňoury byly zhruba stejně dlouhé. A pokud by předtím prezident někde hulil, je třeba si dát něco mentolového, aby nepřišel ke královně a ta se neskácela otrávená nikotinem,“ radil Zemanovi Kraus.

Pak poukázal na zásadní gesto během celého setkání setkání. „Klíčový moment je pukrle, to bude na paní Zemanové, ona ho musí udělat. A Britové to úzkostlivě sledují a hodnotí, kdo ho umí kdo ho neumí,“ vysvětloval Kraus a přidal instruktáž i s názornou ukázkou. Právě kvůli pukrleti prý Kraus za královnou nejezdí, protože by se kymácel.

Poté na monitoru ukázal fotomontáž Zemana, který ukazuje svou berlí na královnu Alžbětu. Originální fotka pochází z návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky na Hradě. „Tohle by nešlo,“ smál se Kraus. „Tohle by mohla být válka s Británií, tohle ne, na to opatrně,“ rýpnul si. Pak přidal další montáž, na které Zeman klepe Alžbětě II. do kloboučku cigaretu. Následovala série správných a špatných pukrlat. „Teď aby při tom neupadla, to kdyby se stalo, tak to jede celý svět,“ varoval na závěr.

Témata:  Jan Kraus Miloš Zeman Královna Alžběta II.

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.