Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda Auto začala prodávat nové SUV Karoq. Kolik stojí nejlevnější model?

Škoda Karoq
Škoda Karoq
Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Škoda Auto zahájila předprodej nového SUV Karoq. Nejlevnější varianta stojí 529.900 korun, nabídne motor 1,0 TSI s výkonem 85 kW s poháněnou přední nápravou. Proti Yetimu se Karoq prodloužil o 16 centimetrů na 4,38 metru, šířka je 1,84 metru, tedy o 3,5 cm více.

První předváděcí vozy budou k dispozici u autorizovaných prodejních partnerů Škoda k zahájení prodejní fáze 18. října 2017. Vyrábět se bude v závodě v Kvasinách.

V předprodeji jsou k dispozici dvě naftové a dvě benzínové motorizace. Kromě benzinového motoru 1,0 si zákazníci mohou do Karoqu zvolit i benzinový 1,5 TSI s výkonem 110 kW, který je vybaven funkcí odpojování dvou válců v určitých provozních režimech, což přispívá k úspoře paliva. Z naftových agregátů je pak na výběr motor 1,6 TDI o výkonu 85 kW a 2,0 TDI o výkonu 110 kW. Dvoulitorvý motor je v prodeji s pohonem všech kol a manuální šestistupňovou převodovkou za cenu od 669.900 Kč, ve spojení s automatem DSG od 719.900 korun.

V předprodeji mají zájemci možnost vybírat ze dvou stupňů výbavy - Ambition a Style, které lze rozšířit o pakety Plus. V budoucnu přibude ještě možnost volby základní výbavy Active.

Základní výbava zahrnuje například dvouzónovou automatickou klimatizaci, infotainment Bolero s osmipalcovým displejem a osmi reproduktory, zadní parkovací senzory, 16palcová kola z lehkých slitin, tempomat s omezovačem rychlosti nebo vyhřívaná přední sedadla. V bezpečnostní výbavě je sedm airbagů a systém samočinného nouzového brzdění.

Zákazník si může u všech motorizací zvolit mezi manuální a automatickou převodovkou. Dvouspojkové automatické převodovky DSG se sedmi převodovými stupni jsou k dispozici za příplatek 50.000 korun.

Témata:  Škoda auto Škoda Karoq

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.