Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš poděkoval lidovcům a Starostůmza podporu, dál ale chce být nestranický

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš
Foto: Akademie věd ČR

Praha - Prezidentský kandidát Jiří Drahoš si váží podpory od KDU-ČSL a Starostů, chce ale zůstat nestranickým kandidátem.

"Jsem rád, pokud kdokoli ocení moji dosavadní práci, poselství, s nímž usiluji o funkci či morální zásady, které zastávám. Ať je to demokratická politická strana či kterýkoli občan naší země," uvedl Drahoš v reakci na úterní oznámení předsedů lidovců a Starostů Pavla Bělobrádka a Petra Gazdíka, že navrhnou svým stranám, aby podpořily Drahoše.

"To samozřejmě nic nemění na tom, že nadále nejsem a nebudu kandidátem žádné jednotlivé politické strany či uskupení, o podpoře s politickými subjekty nevyjednávám a ani o ni aktivně neusiluji," dodal bývalý předseda Akademie věd.

O úřad hlavy státu se chtějí ucházet také například textař a podnikatel Michal Horáček, lékař a aktivista Marek Hilšer, podnikatel Igor Sládek či exšéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek (za ODA). O svůj druhý mandát bude usilovat také současný prezident Miloš Zeman.

Témata:  Jiří Drahoš prezident ČR koalice KDU-ČSL a STAN

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy