Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silné bouřky napáchaly problémy na Olomoucku, v kempu spadl strom mezi stany

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Olomouc/Prostějov - V pondělí večer zasáhly Hanou silné bouřky, hasiči na Prostějovsku a Olomoucku zasahovali u 117 událostí. V kempu v nedalekých Mostkovicích při bouřce spadl strom mezi stany.

"Od pondělních 23:00 do dnešního rána se situace na Prostějovsku postupně stabilizovala. Voda ze sklepů začala opadat nebo ji hasiči odčerpali. Do půlnoci se podařilo vyřešit veškeré události, které nám byly v průběhu podvečera oznámeny na naše operační středisko," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Ve Smržicích na Prostějovsku, kterými se po vydatném dešti prohnal proud vody, hasiči nechali preventivně stovku pytlů s pískem pro případ, že by voda opět začala stoupat.

K prvním událostem, které měla na svědomí bouřka, hasiči na Prostějovsku vyjížděli v pondělí zhruba v 18:30. "Za následujících pět hodin hasiči řešili 117 událostí, v terénu byly nasazeny dvě profesionální jednotky a 18 jednotek sborů dobrovolných hasičů z Prostějovska a Olomoucka. Tento počet událostí řeší hasiči v Olomouckém kraji běžně za týden," uvedla Hacsiková.

V Prostějově v pondělí večer přívaly vody zasáhly několik ulic, kde hasiči čerpali vodu ze sklepů. V Mostkovicích kroupy rozbily střechu domu ve výšce sedmi metrů, kterou hasiči s pomocí výškové techniky na dvou místech provizorně opravili. "Nikdo nebyl naštěstí zraněn," podotkla mluvčí.

Bouřka se v pondělí večer z Prostějovska přesunula na Olomoucko. "Hasiči odstraňovali spadlé stromy a větve v Příkazích a v Doloplazech ve směru na Kocourovec. Nemuseli řešit žádné čerpání vody," dodala Hacsiková.

Témata:  bouřky Prostějov Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.