Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý muž ohrožoval hosty restaurace v Otrokovicích nožem, hrozí mu tři roky vězení

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Zlín - Muž (21) pod vlivem alkoholu ve čtvrtek ohrožoval nožem hosty restaurace v Otrokovicích na Zlínsku. Hrozí mu až tři roky vězení.

Mladík přišel do restaurace kolem poledne. "Začal hostům nesouvisle povídat o svém napadení cizinci. Jelikož mu nikdo z nich nevěnoval pozornost, vytáhl z kapsy kuchyňský nůž a začal s ním před sebou směrem k sedícím lidem máchat a ohrožovat je. V té době bylo na zahrádce asi deset lidí včetně dvou dětí. Po několika minutách muž schoval nůž do kapsy a odešel," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška u výtržníka ukázala přes jedno promile alkoholu. Po prohlídce lékařem proto policisté muže odvezli k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

"Za trestné činy výtržnictví a nebezpečné vyhrožování hrozí jednou soudně trestanému muži další trest, a to odnětí svobody až na tři roky," doplnila Kozumplíková.

Témata:  krimi Zlínský kraj výtržnictví zbraně

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.