Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spory mezi českými obchodníky: Asociace tradičního obchodu vystupuje ze Svazu obchodu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Čeští obchodníci sdružení v Asociaci českého tradičního obchodu (AČTO) vystupují ze Svazu obchodu a cestovního ruchu. Rozhodla o tom valná hromada asociace.

Z dalších členů o vystoupení uvažují skupina COOP či řetězec Hruška. Mezi členy AČTO jsou mj. prodejny Enapo, Eso market, Družstvo CBA, Čepos, Brněnka, Sklizeno či výrobci Plzeňský Prazdroj a Rudolf Jelínek. 

"Čím dál tím více se lišíme v názorech na řešení situace v maloobchodu v ČR," sdělil šéf asociace Zdeněk Juračka. Týká se to např. názorů na zákon o významné tržní síle, podnákupní ceny nebo obchodní obslužnosti venkova.

Asociace českého tradičního obchodu sdružuje české maloobchodníky z oblasti malého a středního podnikání. Má 19 členů z řad českých maloobchodních sítí i českých výrobců potravin a reprezentuje 7000 prodejen s 30.000 zaměstnanci. 

Svaz obchodu a cestovního ruchu je nezávislým a dobrovolným sdružením asociací, aliancí, družstev a firem podnikajících v malo a velkoobchodě, gastronomických, ubytovacích a dalších službách. Zastupuje přes 6000 podnikatelů vytvářejících až 500.000 pracovních míst. Mezi jeho členy patří z obchodníků mj. Ahold, AAA Auto, Billa, Globus, Makro, Penny market, Rossmann či Tesco.

Témata:  Svaz obchodu a cestovního ruchu firmy ekonomika

Aktuálně se děje

19. května 2024 15:19

Rusové po útoku ukrajinských dronů zastavili provoz ropné rafinerie

Rusové museli v neděli po masivním dronovém útoku pozastavit provoz ropné rafinérie ve Slavjansku v Krasnodarské oblasti na jihu země. Obě strany konfliktu v noci podnikly vzdušné údery proti nepříteli. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.