Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladíci obvinění ze zapálení kostela v Třinci si stěžují na vazbu

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Frýdek-Místek - Dva mladíci obvinění z úmyslného zapálení vzácného kostela v Třinci-Gutech podali stížnost proti rozhodnutí soudu, který je poslal do vazby.

 Jejich pobytem ve vazbě se tak bude zabývat Krajský soud v Ostravě. ČTK to dnes řekl dozorující státní zástupce Josef Šuhaj.

"Mohu potvrdit, že oba obvinění si podali stížnost. Další informace momentálně k případu zveřejňovat nebudeme," řekl žalobce.

Policie v souvislosti s požárem kostela obvinila tři mladíky. Dva jsou ve vazbě, třetí je vyšetřován na svobodě. Důvodem, proč státní zástupce podal návrh na vazbu, je u jednoho z obviněných možnost, že by se kvůli hrozbě vysokého trestu (až 15 let vězení) vyhýbal trestnímu řízení, ale také to, že by obvinění mohli pokračovat v trestné činnosti.

Dosud nebyli trestáni a není známo, že by už něco spáchali před zapálením kostela. Jeden z pachatelů ale měl vytipovánu ještě minimálně jednu sakrální památku.

Motiv činu zatím není jasný. Třetí obviněný je vyšetřován na svobodě. Podle dostupných informací šlo spíše o pomocníka, který víceméně pomohl odhalit další dva pachatele.

Témata:  kostely Policie ČR krimi

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 12:47

Kondoluje Putin, Erdogan i Hamás. Svět reaguje na smrt íránského lídra Raísího

Pákistán prohlásil pondělí za den smutku na památku íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který zahynul při havárii vrtulníku v íránské provincii Východní Azerba. Na sociálních sítích o tom informoval pákistánský premiér Šáhbáz Šaríf, který vyjádřil soustrast a solidaritu "s bratrským Íránem".

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy