Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec Česka v NATO? KSČM má jasný cíl

NATO
NATO
Foto: Vláda.cz

Praha - Komunisté představili další součást své volební kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny letos v říjnu. Jsou jimi videospoty "Jsem váš hlas". Na prvních dvou je Marta Semelová a ideolog strany Josef Skála.

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) zveřejnila první spoty pro volby do Poslanecké sněmovny. Vystupují v nich figury dvou čelních představitelů strany - poslankyně Marta Semelová a stranický ideolog Josef Skála. Spoty nabízejí různá hesla, až na konci se objeví reálné postavy obou politiků a pronesou: "Jsem Váš hlas".

Ve spotu se tak dozvíte několik klíčových priorit KSČM. "Pro mladé i dříve narozené důstojný život, ne přežívání", "Ne válce - ano míru - ne NATO", "revize církevních restitucí". Komunisté slibují i vzdělání podle schopností, nikoliv "podle peněženky". Na znárodňování naráží heslo "Klíčová odvětví do rukou státu". KSČM by také rádi prosadili právo a zejména povinnost pracovat. 

Několik hesel představuje i stranický ideolog Josef Skála. Ten by chtěl "obnovit práva a jistoty", dále "evropské platy - ne ráj pro parazity" či "důstojné bydlení všem". Jedním z hesel je i "zelenou seniorům, ne tunelářským gaunerům". I druhý volební spot se obouvá do Severoatlantické aliance NATO: "To jediné, co NATO skutečně chrání, je to nakradené". 

KSČM pod vedením Vojtěcha Filipa si v předvolebním průzkumech vede poměrně dobře. Průměrně se pohybuje zhruba na třetím místě se ziskem okolo 11 procent hlasů voličů. 

Témata:  KSČM Marta Semelová NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy