Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko má dalšího kandidáta na prezidenta, za Realisty bude bojovat Jiří Hynek

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Strana Realisté, kterou založil politolog Petr Robejšek a v současnosti funguje jako její "mentor", představila svého zástupce do boje o prezidentské křeslo. Je jím Jiří Hynek, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu.

Realisté představili svého prezidentského kandidáta a tím je Jiří Hynek, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, který je i jedním ze zakladatelů strany. 

Strana Realisté vznikla v listopadu 2016 a nemá tradičního předsedu - v roli mentora ji však zastupuje politolog Petr Robejšek. Ve svém programu Realisté usilují o zavedení hmotné odpovědnosti úředníků, prosazení povinné výuky angličtiny od první třídy základní školy či definici standardní a nadstandardní péče ve zdravotnictví. Podporují i výstavbu dalších bloků v jaderné elektrárně Dukovany. Dlouhodobě opakují, že by ve volbách chtěli získat alespoň 20% hlasů. Ve volebních průzkumech se pohybují pod hranicí 5%.

podrobnosti připravujeme

Témata:  Jiří Hynek prezident ČR Petr Robejšek Pražský Hrad

Aktuálně se děje

2. května 2024 19:56

Kuleba připustil, že by Ukrajina mohla jednat s Ruskem o míru

Šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba se domnívá, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který proběhne v polovině června. Hostit ho má Švýcarsko, delegace z Moskvy se nezúčastní. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy