Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladíka na Hodonínsku zasáhl elektrický výboj z troleje, skončil v nemocnici

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Hodonín - Mladík se svými kamarády ve čtvrtek odpoledne vylezl na železniční most na Hodonínsku. Po zásahu elektrickým výbojem z troleje skončil s těžkými popáleninami v brněnské nemocnici, transportoval ho vrtulník.

Mladík podle zjištění policie vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu, pak přešel na prostřední část mostní konstrukce, kde se přiblížil k železniční troleji. Následně ho zasáhl elektrický výboj.

"Z mostní konstrukce z výšky přibližně šesti metrů následně spadl do kolejiště," popsal na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Na stejném místě se stalo neštěstí i na jaře 2016. Mladík (18) tehdy vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu a při chůzi po konstrukci ho zasáhl výboj elektrického proudu. Utrpěl vážná poranění.

Policisté se obracejí na rodiče, aby závažnost takových situací svým dětem vysvětlili a poučili je o možných následcích.

Témata:  úrazy Jihomoravský kraj elektřina záchranáři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy