Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha kvůli nálezu zavazadla evakuovala na letišti terminál 1

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Terminál 1 na pražském Letišti Václava Havla byl dnes odpoledne více než hodinu uzavřen kvůli nálezu podezřelého zavazadla. Cestující byli evakuováni před terminál na venkovní parkoviště.

Mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová upřesnila, že podezřelé zavazadlo nebylo opuštěné, ale při prohlídce v třídírně vykazovalo po průjezdu rámem "veškeré znaky nástražného výbušného systému".

Zavazadlo bylo podle pyrotechniků v pořádku, provozovatelé zařízení proto budou podle Rendlové zjišťovat, proč známky nástražného systému vykazovalo.

"V 16:31 byla evakuace terminálu ukončena, vše vracíme do normálního provozu. Postupně bude na Terminálu 1 nabíhat provoz, cestující se do něj vracejí," řekla mluvčí letiště Marika Janoušková. Upřesnila, že terminál policie uzavřela v 15:18.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha evakuace Praha

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy