Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soukup zdůvodňuje, proč je Babišovo hnutí často v jeho diskuzích

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup nesouhlasí s rozhodnutím Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), že stanice porušila povinnost objektivity a vyváženosti.

Rada televizi vytýká, že ve všech vydáních pořadu Duel Jaromíra Soukupa odvysílaných do 22. června včetně dostali prostor pouze zástupci pěti stran či hnutí, konkrétně ANO 2011 sedmkrát, ČSSD třikrát, ODS dvakrát a KSČM a STAN jedenkrát. Zástupci ANO byli přitom přítomni ve všech odvysílaných dílech.

"Tím se provozovatel dopustil porušení povinnosti zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti," uvedla RRTV.

Podle Soukupa ale dostaly možnost účastnit se debaty všechny politické strany, které mají největší šanci dostat se do Sněmovny. Některé ovšem účast opakovaně odřekly. "Tím se frekvence politických stran, které naše pozvání přijaly, zvýšila. V žádném případě však nešlo o záměrně jednostranné zvýhodňování určité politické strany či hnutí," uvedl Soukup.

TV Barrandov podle něj ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech dbá vždy zásad objektivity a vyváženosti.

Témata:  TV Barrandov RRTV Hnutí ANO

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.