Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž upadl do hypoglykemického šoku, pak ujel 15 km v protisměru

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Nový Jičín - Řidič (60) ujel v neděli na Novojičínsku v protisměru frekventované rychlostní silnice 15 kilometrů. Dechová zkouška vyloučila, že by byl opilý. Policisté zjistili, že silný cukrovkář prodělal hypoglykemický šok.

Hned několik řidičů policii v neděli oznámilo, že v protisměru na rychlostní komunikaci 1/48 jede osobní automobil. Policisté auto zastavili nedaleko obce Polom na Novojičínsku.

"Šedesátiletý řidič byl při jednání s hlídkou zmatený a dezorientovaný a vůbec nevěděl, že se jízdy v protisměru dopustil," uvedla mluvčí novojičínské policie Darina Knižátková.

Přivolaný lékař záchranné služby potvrdil, že muž prodělal hypoglykemický šok. "I proto musel být převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření," řekla mluvčí.

Do hypoglykemického šoku se dostávají diabetici, kterým klesne hladina krevního cukru pod kritickou mez. Pacienta ohrožuje na životě. Když jde o příliš výrazný pokles, může nastat i náhlé bezvědomí.

Témata:  řidiči cukrovka Moravskoslezský kraj doprava

Aktuálně se děje

17. května 2024 15:50

ODS rozhodne o případném vyloučení Novotného ze strany v červnu

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.