Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koukalová sesadila Sáblíkovou, je nejlepší sportovkyní Olympu

Martina Sáblíková
Martina Sáblíková
Foto: www.vancouver2010.com

Praha - Biatlonistka Gabriela Koukalová byla dnes vyhlášena nejlepším sportovcem ministerstva vnitra za uplynulou sezonu.

Držitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa, která navíc získala dva malé glóby za prvenství v disciplínách Světového poháru, sesadila z trůnu rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, jež anketu ovládla v předešlých čtyřech letech. Ocenění za třetí místo převzal další biatlonista Ondřej Moravec.

Do Síně slávy Olympu byla uvedena sportovní střelkyně Kateřina Emmons, olympijská vítězka z Pekingu 2008 ve střelbě ze vzduchové pušky a několikanásobná medailistka z MS a ME, která má i olympijské stříbro a bronz.

Nejlepším juniorem byl zvolen jeden z jejích možných nástupců Filip Nepejchal, jenž se letos stal podruhé juniorským mistrem Evropy ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran a juniorským vicemistrem světa. Ocenění za dlouholetou výjimečnou kariéru převzala lyžařka Šárka Strachová.

Témata:  Martina Sáblíková sport Gabriela Koukalová

Aktuálně se děje

17. května 2024 11:36

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.