Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo chce sjednotit stejnokroje rybářů a lesáků, jeden má stát 30 tisíc

Ministerstvo zemědělství
Ministerstvo zemědělství
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministerstvo zemědělství plánuje sjednotit stejnokroje zaměstnanců státní správy lesů, myslivosti a rybářství. Dotkne se to 400 lidí, každý stejnokroj může stát 30.000 korun. Nová vyhláška, pokud bude schválena, bude platit od ledna.

"Ministerstvo zemědělství finančně zajistí výběrové řízení na průmyslový vzor služebního stejnokroje a výběrové řízení na dodavatele služebních stejnokrojů. Náklady na zajištění, zhotovení a poskytnutí průmyslového vzoru služebního stejnokroje jsou cca 800.000 Kč," uvedl ve zprávě úřad. Vyhláška je nyní v meziresortním připomínkovém řízení.

Naposledy byla vyhlášena veřejná soutěž na stejnokroje pro státní podnik Lesy ČR, vyhrála společnost Koutný z Prostějova. Za dámský komplet dal státní podnik 12.600 korun, za pánský 11.500 korun.

Podle ministerstva se ale tyto stejnokroje nedají zaměňovat za stejnokroje státní správy. "Částka 30.000 Kč je stanovena, jak je uvedeno v materiálu, odhadem. Vzhledem k tomu, že bude vytvořen zcela nový vzor stejnokroje včetně návrhu použitých materiálů, nemůžeme v tuto chvíli předjímat například právě použité materiály, které mohou cenu ovlivnit. Z tohoto důvodu byla stanovena výše uvedená částka," uvedla mluvčí ministerstva Markéta Ježková.

Témata:  Ministerstvo zemědělství České republiky myslivci rybaření

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy