Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dítě (†2) údajně týrané pěstounkou zemřelo na poranění hlavy, ukázala pitva

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Rokycany - Pitva prokázala, že děvčátko (2), které údajně týrala pěstounka, zemřelo na poranění hlavy. Ženě (25) hrozí až dvanáctileté vězení. Není ale vyloučeno, že policisté ještě její jednání překvalifikují na závažnější trestný čin s vyšší trestní sazbou.

Pěstounku, podle neoficiálních informací tetu dítěte, kriminalisté obvinili z týrání svěřené osoby a z těžkého ublížení na zdraví. Soud ji poslal do vazby. Druhé dítě svěřené do péče už v rodině není.

Policie se případem dál zabývá, vrchní komisař si mimo jiné vyžádal psychologické a psychiatrické znalecké posudky na obviněnou.

Záchranná služba vyjížděla do rodiny 5. října, děvčátko po několika dnech v nemocnici zemřelo.

Policie zjistila, že manželský pár měl od července svěřeny do pěstounské péče dvě nezletilé děti - dvouleté a půlroční. Pěstounka je podezřelá z týrání staršího z dětí.

Témata:  týrané děti úmrtí pěstounská péče Policie ČR

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.