Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf republikánské strany Sládek řečnil před hospodou, byl zatčen kvůli nepovolené kampani

Miroslav Sládek
Miroslav Sládek
Foto: www.republikani.com

Praha - V pátek večer zadržela policie v Chomutově předsedu republikánské strany Miroslava Sládka. Důvodem byla nepovolená kampaň, kterou údajně porušil volební zákon.

Krátce před půlnocí policisté Sládka propustili. Informoval o tom dnes server Deník.cz s odvoláním na vyjádření Sládkova místopředsedy Karla Fleischera na facebooku strany.

Sládek se v Ústeckém kraji pokouší o návrat do velké politiky. V poslanecké lavici zasedal v období 1992 a 1996 až 1998. Byl starostou brněnské části Útěchov (2003 až 2004). Opakovaně neúspěšně kandidoval na prezidenta.

„Včera (v pátek) ve večerních hodinách došlo v Chomutově k porušení pravidel voleb," uvedla policejní mluvčí Ústeckého kraje Alena Bartošová. Policie je podezřívá z přestupku. „Dvě osoby jsou podezřelé z přestupkového jednání proti zákonu o volbách do Poslanecké sněmovny. Věc dále šetříme. Obě osoby byly po provedení nezbytných úkonů propuštěny," řekla ČTK Bartošová.

Sládek je jedničkou SPR-RSČ v Ústeckém kraji. Druhým zadrženým byl podle vyjádření strany další kandidát Tomáš Franěk. „Celý incident se odehrál před restaurací Monika, kde v poklidu hovořili s lidmi a kde není široko daleko žádná volební komise, tedy nedochází k porušování zákona," informuje SPR-RSČ na Facebooku s tím, že oba byli později propuštěni. Z Chomutova se pak vydali pěšky, protože jim policie zabavila auto.

Témata:  Miroslav Sládek Chomutov Policie ČR

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy