Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Altner byl zbaven dalších dluhů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Sociální demokraté už zaplatily dluhy někdejšího advokáta Zdeňka Altnera za 9,5 milionů korun. Další peníze poslali věřitelům tento týden. Strana nechce vysouzené peníze Altnerovi poslat na jeho švýcarský účet poslat kvůli obavám, že by je v případě úspěchu svého dovolání už nedostala zpět.

ČSSD má Altnerovi zaplatit téměř 338 milionů za služby v případu Lidového domu. Sociální demokraté však nechtějí přes právní moc rozsudku pražského soudu platit Altnerovi, místo toho platí jeho exekučně vymáhané závazky.

V pátek zaplatila 13.000 korun Městu Černošice a 164.000 korun Všeobecné zdravotní pojišťovně a dnes 63.000 korun Krajskému soudu v Praze. Předtím už hradila Oborové zdravotní pojišťovně, České advokátní komoře, finančním úřadům, Městskému soudu v Praze či Státnímu pozemkovému úřadu.

Altner už dal podnět k exekučnímu vymáhání pohledávky, ČSSD začátkem května podala na soud námitku místní a věcné nepříslušnosti a podjatosti kvůli vyjadřování mluvčí soudu k případu. Námitky podle Altnerova syna Patrika vládní strana znovu podala 9. května. "Je evidentní, že jejich obstrukce nemají hranice," napsal dnes Patrik Altner ČTK v textové zprávě.

Altner na konci března vyhrál letitý spor se sociální demokracií, kterou zastupoval ve sporu o Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu a smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů Kč.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Zdeněk Altner

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy