Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se po víkendu sejde se zástupci ANO, ODS a Pirátů

Zámek Lány
Zámek Lány
Foto: CzechTourism.com

Praha - Prezident Miloš Zeman se příští týden sejde na zámku v Lánech se zástupci hnutí ANO, ODS a Pirátů. Pak budou následovat schůzky s ostatními šesti stranami, které se dostaly do Sněmovny. Ustavující schůzi dolní komoty parlamentu Zeman svolal na 20. listopadu, což je nejzazší termín.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček již v úterý uvedl, že se Zeman 31. října sejde s předsedou ANO Andrejem Babišem a s kandidátem hnutí na předsedu Sněmovny Radkem Vondráčkem. Na schůzce hodlá prezident formálně pověřit Babiše jednáním o sestavení vlády.

Den poté dorazí do Lán zástupci ODS, 2. listopadu se uskuteční schůzka s představiteli Pirátů.

V dalším týdnu se prezident sejde se dvěma stranami: 6. listopadu přijedou do Lán představitelé hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), den po nich zástupci KSČM. V závěrečném týdnu před svoláním ustavující schůze Sněmovny zamíří do Lán postupně od pondělí do čtvrtka představitelé ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a Starostů a nezávislých (STAN).

Zatímco po jednání s Babišem plánuje prezident tiskovou konferenci, po schůzkách s dalšími stranami Zeman s oficiálním tiskovým výstupem nepočítá.

Témata:  Miloš Zeman Hnutí ANO ODS Zámek Lány Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

17. května 2024 18:27

EU uvalila sankce na Voice of Europe, posvítila si i na ruská média

Evropská unie sankcionovala čtyři mediální subjekty, které šíří ruskou propagandu. Kromě agentury RIA Novosti a deníku Izvestija a Rossijskaja Gazeta byly uvaleny sankce také na platformu Voice of Europe, kterou Česko už na konci března umístilo na národní sankční seznam. O sankcích informovala Rada EU. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.