Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Staroměstském náměstí se dnes rozsvítí vánoční strom

Staroměstské náměstí v Praze
Staroměstské náměstí v Praze
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Na pražském Staroměstském náměstí se dnes v 16:30 rozzáří vánoční strom. Rozsvítí ho primátorka Adriana Krnáčová.

Vánoční strom stojí i na Václavském náměstí, také ten se rozsvítí poprvé dnes odpoledne. Vánoční trhy na obou náměstích v centru hlavního města letos nabízejí více než 120 stánků a na Staroměstském námětí je pro každý den připraven hudební program.

První rozsvícení vánočního smrku na Staroměstském náměstí doprovodí motivy z Mé vlasti Bedřicha Smetany. Pro očekávaný velký zájem se pořadatelé rozhodli slavnostní rozsvícení zopakovat ještě jednou o hodinu později, kdy zazní skladba z Krkonošských pohádek skladatele Vadima Petrova. Vánoční smrk letos do Prahy doputoval ze Středočeského kraje, vyrostl v Roztokách u Prahy a organizátoři ho vybrali z více než dvacítky navržených stromů.

Přímo pod stromem jsou umístěny dva betlémy, z toho jeden živý. Třetí betlém je v parku za Staroměstskou radnicí. Na náměstí stojí letos 99 stánků. Každý den od 16:00 doprovodí vánoční trhy hudební program. Celkem se na pódiu vystřídá 600 až 700 účinkujících.

Témata:  Praha Vánoční strom

Aktuálně se děje

16. května 2024 13:44

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska je zbytečné, varuje Peskov

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.