Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úřad pro zastupování státu letos prodával morčata, housle či porsche. Zájem byl nečekaný

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) letos prodal nejednu kuriozitu. Mezi věcmi, které připadly státu z pozůstalostí bez dědiců nebo propadly z trestné činnosti, byly i zvířata.

Na sociálních sítích publikoval úřad nabídky na prodej majetku po celý rok. "Prezentace majetku na facebooku vyšším prodejům výrazně přispívá a letos se úspěšnost zvýšila i s vyšším počtem našich fanoušků," uvedl mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Díky facebooku úřad prodal housle či například filatelistickou sbírku, o kterou podle reakce znalce z oboru nečekal žádný zájem. Její minimální cena byla 10.000 korun, nový vlastník za ni zaplatil 15.250 korun. Velký zájem byl na sociálních sítích také o automobil Škoda 110 L, jehož cena vzrostla z 6000 na 54.000 korun. Chtělo ho koupit 36 lidí.

Pracovníci úřadu zaznamenali neočekávané množství uchazečů například o nástěnné hodiny se závažím. "Přihlásilo se 12 zájemců, a cena se tak ze 3000 korun vyšplhala na celkových 16.000 korun," doplnil Ležatka.

Prodal se také třeba automobil Porsche 911 Carrera 997, a to jako soubor náhradních dílů. Doklady k němu byly falešné, takže se vůz nemohl evidovat. Úřad ho chtěl prodat alespoň za 368.000 korun, nakonec na něm vydělal 490.000 korun.

Letos se úřad kromě psů a koček staral mimo jiné o kachny nebo morčata. "Největší případ, kterým se aktuálně zabýváme, je převzetí 87 koní na Benešovsku zabavených kvůli týrání. Takový počet jsme zaznamenali poprvé v historii," podotkl mluvčí.

Témata:  Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových aukce soudy

Aktuálně se děje

4. května 2024 15:44

Rusové vyhlásili pátrání po Zelenském

Rusko vydalo zatykač na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, informovala v sobotu ruská státní agentura TASS s odvoláním na záznam v policejní databázi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy