Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté vytáhli z vápenky už páté auto. Podezřelý je ve vazbě

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Teplice - Policie dnes vytáhla už páté kradené auto z vápenky v Lahošti na Teplicku. Čtyři předchozí vozy vyprostila policie na konci prosince. Kriminalisté už také obvinili recidivistu, který má krádeže údajně na svědomí. Soud poslal obviněného do vazby, hrozí mu až pět let vězení.

Potopená auta našel náhodou v prosinci potápěč. Pod hladinou byly čtyři vozy Volkswagen. Páté auto našel o uplynulém víkendu rovněž sportovní potápěč. "Tentokrát se jednalo o Škodu Roomster bez registračních značek. Dnes kolem poledne bylo i toto auto z lomu vytaženo, kriminalisté nyní budou podle VIN kódu zjišťovat, zda se jedná o kradený vůz," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Potopení předchozích čtyř vozů má podle kriminalistů na svědomí už jedenáctkrát trestaný muž (24), který se teprve loni v září vrátil z vězení.

"A neukradl jen čtyři auta nalezená v lomu, byl obviněn z celkem deseti krádeží vozidel a jednoho pokusu krádeže. Tři auta měl odcizit v Teplicích, dvě v Karlových Varech a další pak v Chomutově, Liberci, Mostě, Ústí nad Labem a v Německu. Specializoval se především na starší vozidla koncernu Volkswagen," řekl policejní mluvčí.

"Kromě toho má recidivista na svědomí i tři vloupání do aut v Oseku, poškozeným způsobil celkovou škodu přes 220.000 korun. Kriminalisté podezřelého muže, který řídil i přes zákaz soudu, minulý týden zadrželi a následně byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodal Vítek.

Témata:  krimi zloději aut Teplice

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.