Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

DSSS dál povede Vandas, strana doporučuje volit Zemana

Tomáš Vandas /DSSS/. Manifestace na podporu uprchlíků se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně, kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Tomáš Vandas /DSSS/. Manifestace na podporu uprchlíků se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně, kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Staronovým předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se dnes stal Tomáš Vandas. Výkonným místopředsedou zůstává Jiří Štěpánek a tajemníkem Erik Lamprecht. Nově byla do vedení zvolena Alena Poláčková, která bude zastávat funkci místopředsedkyně.

Strana o tom rozhodla dnes na svém mimořádném sjezdu po neúspěchu v loňských sněmovních volbách. Strana získala 0,2 procenta hlasů, zatímco v roce 2013 to bylo 0,86 procent. Podle Vandase odevzdala řada jejích dřívějších voličů hlas hnutí Svoboda a přímá demokracie nebo ANO.

Vandasova protikandidáta na post šéfa DSSS Jiřího Froňka delegáti nakonec zvolili do funkce místopředsedy. Sjezd také vydal doporučení svým členům a sympatizantům, aby ve druhém kole prezidentské volby podpořili stávajícího prezidenta Miloše Zemana.

Dělnická strana sociální spravedlnosti vznikla v roce 2004. Od roku 2010 vystupuje jako nástupkyně Dělnické strany, kterou na základě návrhu ministerstva vnitra rozpustil Nejvyšší správní soud. Strana podle soudu podněcovala k násilí a usilovala o radikální změnu demokratického zřízení.

Témata:  Tomáš Vandas Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) Miloš Zeman

Aktuálně se děje

3. května 2024 8:52

USA nevidí ochotu Číny pracovat na dosažení spravedlivého míru na Ukrajině

Podle Johna Kirbyho by Spojené státy uvítaly, kdyby se Čína zúčastnila globálního mírového summitu, ale vyjádřil pochybnosti, zda Peking chce podpořit spravedlivý mírový plán pro Ukrajinu.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy