Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Totožnost jedné oběti požáru v Praze je stále neznámá, dva zranění zůstávají v péči lékařů

Požár hotelu Eurostars David v Praze
Požár hotelu Eurostars David v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Po požáru hotelu Eurostars David v Praze zůstávají v nemocnicích dva zranění. Záchranáři podle informací na svém webu vyšetřili během zásahu 34 lidí. Při sobotním neštěstí zemřeli čtyři lidé.

Na místě zemřeli 21letý Němec a 20letá Jihokorejka. Třetí obětí, která později zemřela v nemocnici, byla Němka, ročník narození 1997, uvedl dnes na policejním webu mluvčí Jan Daněk.

Nadále tak zůstává neznámá totožnost třetí zemřelé ženy. Daněk ráno uvedl, že policisté mají indicie o totožnosti žen zemřelých v nemocnici, zveřejní je ale až poté, co je budou mít stoprocentně potvrzené.

Záchranáři do nemocnic převezli osm lidí, z toho čtyři museli oživovat. Jednoho člověka, kterého resuscitovali, záchranáři podle předchozích informací předali vinohradské nemocnici. Její mluvčí Markéta Ehrenbergerová sdělila, že zraněný v nemocnici nadále zůstává.

Další zraněný při požáru je v motolské nemocnici. Pracovnice tamního tiskového oddělení řekla, že do nemocnice byli po požáru dovezeni dva pacienti, přičemž jeden byl propuštěn v neděli a druhý, těžce raněný, zůstává hospitalizovaný. Ústřední vojenská nemocnice v Praze přijala po požáru jednoho pacienta, který se nadýchal zplodin. Po ošetření v ní zůstal na pozorování a v neděli byl propuštěn, uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Nejvíce zraněných po požáru převzala Všeobecná fakultní nemocnici v Praze, kde posléze zemřely na udušení kouřem dvě přivezené ženy. Jedna v sobotu večer a druhá v neděli ráno. Dva lehce zranění byli o víkendu podle mluvčího nemocnice Michala Schneidra propuštěni.

Mezi zraněnými nebyli žádní pacienti s popáleninami, dominovaly případy, kdy se lidé nadýchali kouře.

Témata:  požár hotelu Eurostars David v Praze Praha

Aktuálně se děje

8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy