Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kmenta promluvil: Zeman nechává prorůstat organizovaný zločin do nejvyšších pater politiky

Úspěšný film Gangster Ka měl jako předlohu Kmentovy knihy
Úspěšný film Gangster Ka měl jako předlohu Kmentovy knihy
Foto: Jaroslav Kmenta

Praha - Investigativní novinář Jaroslav Kmenta pokračuje ve zveřejňování textů, které se týkají současného prezidenta Miloše Zemana. V tom zatím posledním, která nese název "Zemanovi gangsteři" a který byl zveřejně na facebooku, popisuje spojení Zemana, jeho někdejší strany SPOZ a jednoho z nejznámějších českých mafiánů.

Kmenta ve svém textu poukazuje na to, že jedním z mnoha problému prezidenta Miloše Zemana je, jaké spolupracovníky si vybírá. „Mohl bych tu strávit hodiny vypisováním všech těch Šloufů, Mynářů a Nejedlých… Ale co jste dosud možná netušili, je, že Miloš Zeman se ve své někdejší straně SPOZ obklopil lidmi, kteří k němu přivedli mafii,“ tvrdí investigativní novinář.

Zdá se vám to neuvěřitelné? „To není žádná fake news, Mám na to důkazy,“ ujišťuje Kmenta. „Miloš Zeman se znal a stýkal s Michalem Toflem. Tento někdejší policista a později člen Zemanovy strany SPOZ se stal hlavním aktérem gangu, který vydíral podnikatele. Tofla pak v červnu 2010 zastřelil nájemný vrah. Rozstřílel ho samopalem před jeho domem v Brně,“ připomíná.

Podle něj se až dosud tajilo, že ještě na jaře 2010, tedy pár měsíců před vraždou, se Tofl se Zemanem opíjeli na statku v Hodoníně. „Připomínám, že to bylo v době, kdy Zeman chystal svůj comeback a kdy se vracel z Vysočiny na politické výsluní,“ uvádí na facebooku Kmenta. Zveřejnil také fotku z oné akce v Hodoníně. „Tofl je v pruhované košili vlevo," píše ve svém příspěvku. 

Připomíná také, že Michal Tofl byl podle kriminalistů šéfem skupiny policistů z brněnské hospodářské kriminálky, kteří zneužívali informace ze spisů a vydírali podnikatele. O celé skupině se psalo jako o Toflově gangu. Řada jeho členů dostala u soudů vysoké tresty. Od policie v roce 2005 Tofl odešel a pak se věnoval podnikání. „Za stranu SPOZ – Zemanovci kandidoval neúspěšně v květnových volbách 2010 do parlamentu. Ve straně zastával funkci předsedy místní organizace v Brně-Komárově. O jeho temné minulosti a napojení na gang vyděračů se začalo mluvit až po jeho vraždě,“ zdůrazňuje novinář.

„Miloš Zeman si Tofla jako svého spolustolovníka k pivu ani jako spolustraníka ve SPOZ samozřejmě nevybíral. Byl mu představen jeho nejbližšími spolupracovníky, kterým Zeman věřil. Ostatně – to je ta největší chyba Zemana, že věří svým poradcům a kancléřům, aniž by řešil, co a jak za jeho zády tito lidé dělají, s kým se ve skutečnosti stýkají a s kým obchodují. Zeman tak svou nečinností a neprozíravostí nechává prorůstat organizovaný zločin do nejvyšších pater politiky,“ dodává Kmenta.

Témata:  Jaroslav Kmenta Miloš Zeman kauza: Toflův gang

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.