Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zájem sázkařů o prezidentské volby byl rekordní

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zájem sázkařů o volbu prezidenta republiky byl zhruba šestkrát vyšší než v případě prvních voleb v roce 2013. Podle bookmakerů sázkových kanceláří šlo o rekordní politickou nesportovní událost.

Fortuna eviduje nejvyšší výhru 4,2 milionu korun při vkladu 2,2 milionu v kursu 1,91 na vítězství Miloše Zemana. Vyplývá to z předběžných údajů sázkových firem.

"Celkem jsme přijali sázky za více než 120 milionů korun, což je šestkrát více než před pěti lety. Nejvyšší sázka byla jeden milion korun na vítězství Jiřího Drahoše," uvedl mediální zástupce Tipsportu Michal Peterka.

U Fortuny si sázkaři na prezidentské volby vsadili více než 100 milionů korun. "Největší zájem byl tento pátek, kdy sázkaře v podstatě nic jiného nezajímalo, ale obecně v posledních týdnech jsme zažívali něco, co se nebojím nazvat jako volební šílenství," dodal mluvčí Petr Šrain.

Většinu sázkařů podle něj volební výsledek potěšil, před prvním kolem v souboji s osmi dalšími kandidáty mířilo 55 procent vkladů na vítězství Zemana, a také ve druhém kole v duelu dvou finalistů směřovala větší polovina sázek na výhru stávající hlavy státu.

Témata:  Sazka volby

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.