Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladá herečka bez obalu: Milouš vypadá, že se pozvrací. V televizi jsou ha*zlové, co byli za komoušů na koni

Jenovéfa Boková, Martin Pechlát, Daniel Kadlec
Jenovéfa Boková, Martin Pechlát, Daniel Kadlec
Foto: Endorfilm

Praha - Herečka Jenovéfa Boková, dcera aktivisty Johna Boka a malířky a sochařky Jitky Bokové, se na sociálních sítích velmi emotivně vyjádřila k výsledku prezidentských voleb. pokukazuje například na to, že se její otec, který celý život bojuje za svobodu, musí dívat na ty, kteří byli už v době komunismu na koni.

„Stejně je to můj Drahoušek!“ ocenila Jiřího Drahoše po volbách Jenovéfa Boková, dcera aktivisty Johna Boka. „Miloušovi nabobtnalo ego, zase uráží už hned po zvolení a vypadá, že se každou chvíli pozvrací....Ale víte co mě nejvíc mrzí? Že tohle musí zažívat moji rodiče, můj otec, kterej celej život bojoval za svobodu a teď kouká na televizi, ve který jsou všichni ti ha*zlové, kteří za komoušů byli na koni. A teď jsou zpět!“ dodala naštvaně herečka, kterou diváci znají třeba z filmů Občanský průkaz, Hořící keř nebo Bezva ženská na krku.

K jejím slovům se na následně vyjádřil i její otec. „Jenůfko, já opravdu netrpím, snad mi bylo chvilku smutno, ale už je to pryč a jedním Zemanem nic nekončí. Ba naopak, panem profesorem by mohlo něco nového začínat. Malomyslnost je to nejhorší, a té jsme nepodléhali ani za husákysmu, ač to bylo někdy tvrdé a o hubu,“ vzkázal jí John Bok.

„Je nás, z 8,5 mil voličů, 31,35, oportunistu 35,35 % a těch za bolšanů bylo mnohem víc. No a pohrobků komunismu ( i Zeman byl na skok v KSČ a odtud ta bolšanská nastydlost), různých estebáckých zmetků, nomenklaturních kádrů všech kategorií, převtělených do zemanovců, socanů, babišovců, okamoruvců, českomoravských komunistů a jak se ta verbež jmenuje, je 33,57,“ vypočítává aktivista.

Díky těmto číslům zůstává optimistou. „Nezapomeň však, že je nás s dětmi přes 10 milionu, tj. 1,5 mil. budoucnosti a tudíž naděje. Zeman dostal v druhém kole, ke svým z prvního, něco kolem 867 tis. hlasů. Pan profesor k těm svým z prvního, 1 mil. a 431605 hlasů, tj. o 563 tis. hlasů víc, takže přírůst v druhém kole byl v poměru skoro 1:2, takže neviděl bych to příště tak černě a to nemusí ani trvat dlouho,“ vzkázal své dceři.

Poukázal ale také na to, že se z 1,7 mil. hlasů těch pěti kandidátu z prvého kola 300 tisíc hlasů ztratilo. „I tak to byl úspěch, neboť ztráta o pouhých 2,63 % je dobrý výsledek,“ dodává Bok.

Témata:  Jenovéfa Boková John Bok Miloš Zeman

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.