Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté v pátek večer jeli do Národního divadla kvůli ohlášené sebevraždě

Národní divadlo v Praze
Národní divadlo v Praze
Foto: narodni-divadlo.cz **www.narodni-divadlo.cz**

Praha - Na tísňovou linku pražských policistů volala v pátek večer žena, že se její dcera chystá spáchat sebevraždu během představení opery Carmen v Národním divadle.

Policisté do historické budovy dorazili, nakonec ale nezasahovali, protože žena své oznámení odvolala.

Přítomnost policistů nicméně vyvolala velkou pozornost návštěvníků. "Uniformovaní policisté ve spojení s hledištním personálem museli řešit nezvyklou situaci, ale nedošlo k panice ani přerušení představení. Podobná oznámení musíme vždy brát velmi vážně," sdělil ČTK mluvčí policie Tomáš Hulan.

"Děkujeme Policii České republiky za profesionální spolupráci," vzkázal ředitel ND Jan Burian.

Témata:  Praha Národní divadlo Policie ČR

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.