Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyhlásila pátrání po dvou nezletilých dívkách z Vysočiny

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Jihlava - Policie vyhlásila pátrání po dvou dívkách z Vysočiny, které se pohřešují od víkendu. Pravděpodobně se pohybují společně. V případě, že jste dívky viděli, kontaktuje prosím ihned Policii České republiky na bezplatné lince 158.

Obě dívky jsou pohřešovány od soboty. Terezu Zavřelovou (14) naposledy viděli příbuzní v pátek 20. května večer doma v obci na Náměšťsku. V noci Tereza opustila domov a od té doby se neozvala a ani nelze jí kontaktovat.

Sabina Klementová (14), která je umístěná v zařízení pro děti a mládež na Náměšťsku, odešla v sobotu 21. května dopoledne na procházku a už se nevrátila.

Policie se domnívá, že jsou obě dívky spolu, protože jsou kamarádky. Je však možné, že se rozdělily nebo nemají oba případy nic společného.

Sabina má kontakty na Brno, proto je pravděpodobné, že by se tam mohla nacházet. Podle jiných informací by se dívky (foto zde) mohly nacházet v Třebíči.

Poté, co rodiče a vychovatelé oznámili zmizení dívek, policisté prohledali Náměšť nad Oslavou a blízké okolí. Zaměřili se především na restaurace, zábavní podniky a obchody, zkontrolovali zdravotnická zařízení, ale dívky nenašli. Do pátrání se zapojil také policejní psovodi.

Policie žádá veřejnost, aby jste v případě, že jstedívky viděli, informovali neprodleně Policii ČR na bezplatné telefonní lince 158.

Témata:  krimi pohřešované osoby Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy